Nieuws uit Rijmenam

Rijmenam

Nieuws uit Rijmenam

Kunstwerk vult lege ruimte

16/06/18 02:57 - Op de weide naast het gemeentehuis en rechtover de bibliotheek staat voortaan het grote kunstwerk ‘My way to heaven’ van kunstenaar Marc Hendrickx (63). Het tien meter hoge werk is een vorm van recyclagekunst. Hendrickx is ook peter van het project Kunst op Straat.

Uitbater paardenmuseum zoekt opvolging om levenswerk te beheren

15/06/18 02:57 - Al zestig jaar verzamelt Patrick Veys (67) waardevolle tekeningen, schilderijen, beelden en andere portretten over paarden. Zijn paardenmuseum of ‘afspanning’ inclusief taverne bestaat inmiddels twintig jaar. De ruimte van de taverne werd te klein voor de meer dan 2.500 stuks grote verzameling. Daarom is hij genoodzaakt om uit te breiden.

Jessica Springsteen en Jennifer Gates dingen mee naar prijzen in topjumping

14/06/18 02:57 - Tussen 20 en 24 juni organiseert Mike Van Belle van Hippisch Centrum C&M in Rijmenam een topjumping waar de wereldtop aan deelneemt. Ook de dochters van Bruce Springsteen en Bill Gates dingen mee naar de prijzen. “Rijmenam is een naam geworden in de paardensport.”

Bonheiden-Rijmenam moet voor N-VA in 2019 nieuwe gemeentenaam worden

14/06/18 02:57 - Is er een nieuwe gemeentenaam in de maak: Bonheiden-Rijmenam? N-VA Bonheiden trekt alvast met dat voornemen naar de verkiezingen en laat een naamsverandering van de gemeente onderzoeken.

Mobiliteitsaanpak bekroond met Milieuprijs

09/06/18 02:57 - Donderdagavond werden in Tour & Taxis (Brussel) al voor de dertiende keer de Belgische Milieu- en Energieprijzen uitgereikt. Naast tal van bedrijven was Bonheiden het enige openbare bestuur dat in de prijzen viel. Presentator van de avond was Keerbergse Mechelaar Christophe Stienlet.

Huisvestingsproject in voormalig klooster afgerond

08/06/18 02:57 - In de Zwarte Leeuwstraat is het gelijknamig huisvestingsproject van Volkswoningen Duffel officieel geopend. Het oude kloostergebouw werd gerenoveerd en biedt plaats voor vijf bewoners of gezinnen, de nieuwbouw voor veertien.

Diaken Paul Liekens (68) plots overleden in zijn slaap

08/06/18 02:57 - Bonheiden en voornamelijk de buurt rond de Zwarte Leeuwstraat, Putsesteenweg en de plaatselijke kapel, reageert vol ongeloof op het plotse overlijden van diaken Paul Liekens. Jarenlang was hij het aanspreekpunt en gezicht van de omgeving. Hij overleed in zijn slaap in de nacht van woensdag op donderdag.

Stiel geleerd in keuken ouders, binnenkort pop-up restaurant

08/06/18 02:57 - Arnout Desmedt (26), vooral in de provincie Antwerpen bekend als thuiskok voor bruiloften en evenementen, verhuist van Bonheiden naar een eigen pand in Keerbergen. Een nieuwe stap in de carrière van de man die startte in de keuken van zijn ouders in Bonheiden.

Imelda-ziekenhuis opgeschrikt door gasleidingbreuk

07/06/18 19:19 - De omgeving van het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden werd donderdagavond kort opgeschrikt door een gasleidingbreuk. Bij het uitgraven van een boomstronk kwam een stuk leiding mee. Er was geen evacuatie nodig.

Bekende thuiskok ruilt Bonheiden voor Keerbergen

07/06/18 03:00 - Arnout Desmedt, in de streek bekend als thuiskok voor bruiloften en evenementen, verhuist van Bonheiden naar een eigen pand in Keerbergen. Een nieuwe stap in de carrière van de man die startte in de keuken bij zijn ouders in Bonheiden.

Zelf nieuws uit Rijmenam?
Deel ervaringen over RijmenamRijmenam

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Rijmenam! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken